Talált tárgyak értékesítése, bukósisak méret

Már nem emlékszem, hogy hol hallottam róla, de arra, hogy valakivel már beszélgettem erről. Azt tudom, hogy a talált tárgyakat értékesítették, és ebből volt egy kis bevételük…

A talált tárgyak

Sokan hagynak el dolgokat. Van aki keresi őket, és olyan is, aki soha nem keresi többé, pedig értékes lenne a számára, csak nem gondolja, hogy meglesz még. Persze, ha elhagynám mondjuk a bőröndömet, bár el sem tudom képzelni, hogy azt hogy lehet?. Kivéve, ha nem szálltam le elég gyorsan, és fent maradt, vagy mondjuk pont az ellenkezője, hogy késve szálltam le, és fent hagytam a csomagot. Én szerencsés vagyok, mert nem nagyon hagytam el még semmit az életben. Még gyerekként sem hagytam el a kulcsomat, míg a testvérem 2 vagy 3 alkalommal is. Persze a szüleim ilyenkor igen csak mérgesek voltak, és zárat cseréltek.

Emlékszem, egyik alkalommal egy bukósisakot akartak értékesíteni jó pénzért. Ők ezekből a bevételekből tudtak gazdálkodni. A sisak mellé már csak a bukósisak méret volt nagy kérdés. Vannak tárgyak amiket azért elég nehéz értékesíteni.

Ki mit vásárol meg

Vannak tárgyak amiket nem lehet eladni, vagy csak nehezebb. Azokat amik mindennapiak könnyebb értékesíteni, mert szükségünk van rájuk. Pont ezért nem értem sokszor, hogy miért nem keresik a gazdájuk. Néha kicsi az esély rá, hogy meglegyen, amit elhagytunk, de ha meg sem adjuk az esélyt neki, akkor hogyan is találnánk meg?.

accord-2119_640Egy gitárt nehéz értékesíteni mondjuk, mert nem mindennapi, és kevesen használják. Csak azoknak értékes, akik játszanak ilyen hangszeren. Egy bukósisakot ugyan ilyen nehéz, hiszen ha a bukósisak méret nem jó, vagy mondjuk a színe nem tetszik, akkor már nem is kell. Sok szempont van, ami alapján vásárolunk használt tárgyat, nem egyszerű, de meg lehet találni a nekünk megfelelőt, csak keresni kell.